IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Shine!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht

BerichtOnderwerp: Shine!    do jun 11, 2015 6:12 pm

Xala
460
Notes

Het was al een lange tijd geleden dat Dodge de gruwelijke kou van het asiel gevoeld had, maar nu wist ze bijna zeker dat ze nooit meer terug zou gaan. Ze had een compleet nieuwe naam gekregen, wat dus Dodge geworden was, en haar baasjes gedroegen zich heel anders tegen haar. Ze gaven haar veel meer liefde en zij was de enige voor hen. Normaal moest ze haar baasjes delen met minimaal twee andere honden of had ze niet eens een baasje, maar nu wel. Ze wist het zeker!
-
-
-
-
Haar pootjes raakten keer op keer de hete bosgrond aan, waaruit te concluderen was dat ze op een vrij snel drafje aan het lopen was. Haar tong hing uit haar bek, haar oren lagen in haar nek en haar poten bewogen mee met het tempo van haar baasje. Iedere ochtend, zodra haar baasje wakker geworden was na haar avonddienst, gingen de twee het bos in, waar ze niet erg ver vandaan woonden. Haar baasje ging dan meestal joggen en vaak mocht Dodge mee. Dit was goed voor haar conditie, zei de vrouw meestal. Maar de grijsblauwe stafford vond het buiten dat gewoon erg fijn en leuk. Uitgelaten sprong ze wat verder naar voren, zodat ze vlak voor haar baasje rende. "Dodge, je mag zo zelf op onderzoek uit, blijf nu hier," sprak de vrouw streng. De twee jaren die Dodge hiervoor beleefd had, waren erg wispelturig. Het ene moment mocht ze altijd vrij rennen, het andere moment moest ze keer op keer aan de strakke lijn. En bij deze vrouw, was het afwisselend. Langs de weg met een lijn, in de stad met een lijn, op andere drukke en gevaarlijke plekken aan de lijn en op rustige plekken en in het bos mocht ze zonder. Ze had een fijn leven, vond ze zelf, al waren mensen soms erg verwarrend. Dodge wist niet echt goed wat ze allemaal nou wilden.
-
-
-
Toen ze opzij keek en zag dat haar baasje wat langzamer ging lopen, wist ze dat ze zo vrij mocht wandelen. Dit was een zogenoemde Cool down, zei haar baasje altijd. Dodge snapte het nut ervan niet, maar het was prima. Toen haar baasje helemaal langzaam begon te lopen, keek ze om. Haar tong hing nog altijd uit haar bek, maar ze zat nog vol energie. "Oké," sprak de vrouw, waarna ze op haar hurken ging zitten en de grijze teef over haar kop aaide. Deze likte voorzichtig de arm van de vrouw, waarna haar staart automatisch vrolijk heen en weer bewoog. "Je weet het, blijf in de buurt. Kom terug als ik je roep. Maar, ga nu maar," vrijwel meteen schoot de teef er vandoor, de struiken in. Ze vond dit nog wel het leukste moment van de dag, het onderzoeken.
-
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://caninus.actieforum.com

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    vr jun 12, 2015 6:23 pm

AS LONG AS EYES DON'T KILL

In eerste instantie zag je alleen een struik. Als je iets beter keek, zag je tussen de rode bladeren van de struik een meer bruin gekleurde vacht. En als je dan nog wat beter keek.. Ja, dan viel als eerste de chagrijnige kop van de teef onder de struik op. Met langzame bewegingen likte ze bloed van haar rechter voorpoot. Naast haar lagen de overblijfselen van haar ontbijt; een jonge haas. Voor haar doen een buitengewoon luxe ontbijt, daar ze normaliter overleefde op de restjes die ze in vuilnisbakken vond en de restjes die de mensen haar toe gooiden wanneer ze in een goede bui was en zich een aan de mensen liet zien. Ja, de honden van het bos wisten haast allemaal wel dat ze er zat. Maar de mensen.. Nee, die zouden haar maar weg jagen of op laten pakken door een hondenvanger, en dan zou ze weer in dat ellendige asiel komen te zitten.

Snel schudde de teef haar kop, in de hoop haar gedachten weer te kunnen verzetten naar het heden. Maar tevergeefs; voor haar verschenen de beelden van haar aller eerste gezin, waar ze haar eerste twee levensjaren had mogen doorbrengen. Ze had een uitstekende opvoeding genoten, was op bizarre plaatsen geweest, en had zo ontzettend veel liefde gekend.. Misschien was ze er zelfs nog wel langer geweest. Tot de buik van haar bazin begon op te zwellen, voor de tweede maal. De teef wist al wat er zou gaan gebeuren; er zou een mini mensje in het huis komen te wonen. Een mensenpup. Er woonde er al eentje in het huis, de teef had het hele buik-zwellen-gebeuren al een keer mee gemaakt en ze vond het alleen maar leuk. Echter dit maal was het wat anders gelopen. Elke keer dat ze in de buurt kwam van de roze mensenpup was het ding onbedaarlijk gaan niezen. En al snel was de conclusie getrokken; het kleintje was allergisch voor de podenco teef die al die tijd al in het huis woonde. En daar het voor de mensen geen lastige keuze was, of de teef of hun eigen pup weg, werd Xala met veel tranen bij het asiel achtergelaten. Daar had ze een tijdje gezeten, tot twee mensen wel heel vaak speciaal bij haar kennel waren blijven staan.

In eerste instantie was ze enthousiast toen ze bij haar nieuwe baasjes was. De eerste weken kreeg ze enorm veel aandacht, werden er grote wandelingen gemaakt en had ze het ontzettend naar haar zin. Maar de aandacht werd afgebouwd, haar eigenaren begonnen haar af te snauwen, haar te vergeten. En energiek als ze was moest ze zich dan toch ergens op af reageren. Dat dit de meubels werden, was toch niet haar schuld? Maar ze werd in het bos gedumpt. En nu leefde ze in een hol. Een miserabele wending in haar leven, naar haar mening. Ze was wat ingevallen en haar vacht was wat doffer geworden, maar ze hield zichzelf zo goed mogelijk schoon en netjes om de eer van vroeger toch nog een beetje op te houden.

Blijkbaar had iemand besloten dat haar gepeins lang genoeg had geduurd. Ruw werd ze weer terug naar het heden gehaald, toen een andere hond met veel kabaal haar struik langs scheurde. ’Kijk toch uit,’ trok ze direct haar chagerijnige schijn weer op. Jahoor, een halsband. ‘Geluksvogel,’ murmelde ze. Bijna barstte ze in tranen uit, maar ze slikte het weg en kwam langzaam overeind.


TAG: DODGE | WORDS: 573 | NOTES | ORANGE CARAMEL ! @ ATF

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    za jun 13, 2015 11:50 am

Xala
755
Notes

De neus van Dodge merkte alle geurtjes op in het bos, van de vogels tot de bloeiende planten. Maar ook andere honden en bosdieren waren te ruiken. Vrolijk ging haar staart heen en weer, terwijl ze kort omhoog keek. Haar neus werd de lucht in geduwd en alle verse bosgeuren stroomden nog een keer haar neus in. Het zou erg warm worden, had haar baasje medegedeeld, maar het bos zou de warmte maskeren door de schaduwen van de bomen en het was volgens haar baasje een stuk vochtiger in het bos dan in de stad. Én, misschien zouden ze hierna naar het water gaan, had haar baasje gezegd. Helemaal geweldig toch?! Dodge hield van zwemmen, al zwom ze niet erg vaak. Dat vond ze dus echt niet leuk, ze wilde altijd kunnen zwemmen. Maar ja, in de winter als het koud was, was zwemmen dan weer niet leuk, vond ze zelf. Dus ze moest soms maar niet zwemmen. Zo simpel was het.
-
-
-
-
Toen de geur van hond alleen maar sterker werd, besloot Dodge de struik maar helemaal in te gaan. Dodge wist dat het een zwerfhond was, in de wijde omgeving was geen enkel ander mens te zien. Haar grijze ogen gleden langs de struiken, totdat ze een vacht zag. Een hond, die een stukje groter leek dan zijzelf. Niet heel erg veel. Maar qua bouw zat de hond wel heel duidelijk anders in elkaar. Een windhond of zo. Zo een echte renhond. De hond had een spitste snuit, lange, rechtopstaande oren en lange benen. Vrolijk keek Dodge naar de teef, haar staart ging langzaam heen en weer. Haar tong hing nog altijd uit haar bek. ’Kijk toch uit,’ kwam er snauwend en chagrijnig uit. De kop van Dodge kantelde wat, maar ze liep we een stap naar achteren. Wow, die hond was niet zo blij. De grijze staffordshire terrier keek naar de nek van de teef, maar deze had blijkbaar geen halsband om. Ah. Verklaarde een hoop. Dodge was ook niet de vrolijkste geweest toen ze nog op straat leefde. Ze had niet het meest consequente leventje gehad. Als eerste werd ze gewoon geboren in een nest bij een fokker, waarna ze naar een familie ging met twee kinderen. Waarschijnlijk hadden deze nooit honden gehad, want het begrip opvoeden kenden ze niet. Ze was erg asociaal op dat moment, had nooit gehoord van socialisatie behalve de gebruikelijke socialisatie die een pup kent als die bij een fokker woont. Dodge kon niet goed opschieten met de kinderen, welke haar altijd pestten, Dodge was erg slecht met andere honden, ze was niet zindelijk, kon geen enkel commando en stal van alles. Toen ze vier maandjes was, werd ze terug naar de fokker gebracht, welke alles weer probeerde wat beter te maken. Alle regels sloegen ineens om. Ze mocht niet meer op de bank of het bed, bij uitlaten moest ze een halsband om met riem, ze had een speciale portie voedsel en had vrijwel altijd honger, ze moest na het uitlaten een half uur in een hondenmand uitrusten, ze mocht niet blaffen, ze werd opnieuw gesocialiseerd en moest altijd luisteren. Al met zeven maanden was Dodge weer een beter opgevoede hond, al had ze nog altijd een kleine angst voor kinderen. Toen kreeg ze een nieuwe baas, een alleenstaande vrouw met twee andere honden en een kind. Maar toen ze negen maanden was, ging het helemaal fout. Ze was een kort moment alleen met het kind, welke aan haar staart zat. Toen hapte Dodge hard en beet ze vol in de hand van het kind. Niet veel aan de hand, want Dodge vloog meteen onder de tafel en zat daar vol angst te staren naar het kind, maar haar baas vond dit niet acceptabel en met negen maanden zat ze op straat.
-
-
-
-
Dodge schudde kort haar kop toen ze weer naar de onbekende teef keek. "Het spijt me, het was niet de bedoeling om je te laten schrikken," klonk er vriendelijk. De blik van Dodge was vriendelijk en ook aan haar lichaamshouding kon je zien dat ze geen slechte bedoelingen in zin had. Dat had ze sowieso nooit, maar veel honden vatten haar lichaamshouding verkeerd op, dus dan was er weer een bange hond. "Ik heet Dodge, wat is jou naam?" stelde ze zichzelf maar gelijk voor, want dan was dat ook weer gedaan. Veel honden voelden zich veiliger als ze voor een hond met naar stonden. Raar eigenlijk. Toen de teef wat mompelde, kantelde het hoofd van Dodge nog iets meer. Wat zei ze nou? "Pardon?"
-

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://caninus.actieforum.com

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    za jun 13, 2015 1:11 pm

AS LONG AS EYES DON'T KILL

‘Het spijt me, het was niet de bedoeling je te laten schrikken,’ verontschuldigde de andere hond zich. De podenco teef liet haar enigszins agressieve houding zakken, een weemoedige blik kwam in haar ogen te liggen. ’Dat zal dan wel,’ murmelde ze net hard genoeg om gehoord te worden. Ze nam de hond voor haar in zich op. Deze was net iets kleiner, dat scheelde niet veel, maar was totaal anders gebouwd dan Xala. Meer robuust, met een breder lichaam en een minder spitse kop. Het ras van de andere hond was immers ook voor compleet andere doeleinden gefokt dan haar eigen windhondenras, wat haar lange poten en een spits en slank lichaam had gegeven. Wel straalde de andere teef een zekere kracht uit, naast de vriendelijkheid die op het moment duidelijk in haar houding te zien was. Ze had niets van de ander te vrezen, in ieder geval niet zolang zij zelf niets uit zou halen.

‘Ik heet Dodge, wat is jouw naam?’ Een kleine glimlach ontvouwde zich rond de lippen van de rood gestipte teef, maar deze wist haar ogen niet te bereiken. Een afgesloten, enigszins weemoedige blik bleef in haar ambere ogen liggen. ’Xala. Xala word ik genoemd.’ Bij het uitspreken van haar naam hief ze kort haar kop, om toch nog wat trots te laten zien. De straat had haar nog niet klein gekregen. Deze teef had haar alleen net in een bepaalde bui aangetroffen, die ze niet zo makkelijk van zich af kon zetten. Ze besloot het ‘pardon?’ van de teef te negeren en te doen alsof ze helemaal niets gehoord had. ’Wat maakte je denken dat het leuk was mijn rust te verstoren?’ klonk haar stem met een humoristische twinkeling in haar ogen. Ze mocht de teef wel, hoe vrolijk deze in het leven leek te staan.


TAG: DODGE | WORDS: 302 | NOTES | ORANGE CARAMEL ! @ ATF

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    za jun 13, 2015 10:44 pm

Xala
Notes

Voor Dodge was het vrijwel meteen duidelijk geweest dat de teef voor haar niet erg positief aangelegd was. Welke reden de windhond hiertoe had, wist Dodge uiteraard niet en er naar vragen zou ze ook niet. Waarschijnlijk was haar leven het omgekeerde van Dodge's leven. Zij begon bij een geweldig baasje en werd op straat gezet, was in een asiel of wat dan ook. Bij Dodge ging het andersom, zij had een slecht leven, altijd, altijd al gehad en dit werd alleen maar veel beter. Waarschijnlijk was dat veel erger, als je slecht begonnen was verwachtte je het goede niet en als je goed begon, werd alles alleen maar slechter en slechter. Dodge kende enkele asielhonden die zo leefden. Erg rot..
-
-
-
-
De teef vertelde dat ze Xala genoemd werd. Dodge nam de naam goed in zich op, met het bijzondere uiterlijk van de windhond erbij en knikte. "Aangenaam Xala!" klonk er vrij enthousiast. De staart van Dodge bewoog vrolijk heen en weer, evenals haar hele achterlichaam, wat vrolijk mee bewoog. Ze herhaalde de naam Xala enkele keren in haar hoofd, waarna ze knikte. "Bijzondere naam.. Xala.. Heeft het een betekenis?" vroeg ze, na een korte pauze. Haar grijze ogen hadden het gebied inmiddels onderzocht, iets van zeven keer. Pas na de zevende keer, de zes keren na de eerste keer waren om te kijken of er geen dingen gemist waren, keek Dodge weer naar Xala. Ze had een trotse blik in haar ogen. Waarschijnlijk vond ze haar naam erg mooi! ’Wat maakte je denken dat het leuk was mijn rust te verstoren?’ vroeg ze toen ineens. Dodge bleef kort stil. Nadenkend over het goede antwoord. "Ik dacht dat het leuk was om je gezelschap te houden.. Omdat je alleen was snap je? En ik ook.." ze glimlachte vrolijk, terwijl haar staart nog steeds heen en weer ging. "En ik rende ineens de struiken in!"
-

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://caninus.actieforum.com

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    za jun 13, 2015 11:17 pm

AS LONG AS EYES DON'T KILL

‘Ik heet Dodge, wat is jouw naam?’ Een kleine glimlach ontvouwde zich rond de lippen van de rood gestipte teef, maar deze wist haar ogen niet te bereiken. Een afgesloten, enigszins weemoedige blik bleef in haar ambere ogen liggen. ’Xala. Xala word ik genoemd.’ Bij het uitspreken van haar naam hief ze kort haar kop, om toch nog wat trots te laten zien. De straat had haar nog niet klein gekregen. Deze teef had haar alleen net in een bepaalde bui aangetroffen, die ze niet zo makkelijk van zich af kon zetten. Ze besloot het ‘pardon?’ van de teef te negeren en te doen alsof ze helemaal niets gehoord had. ’Wat maakte je denken dat het leuk was mijn rust te verstoren?’ klonk haar stem met een humoristische twinkeling in haar ogen. Ze mocht de teef wel, hoe vrolijk deze in het leven leek te staan.

‘Aangenaam Xala!’ klonk het vrolijk van de teef vandaan. Xala kon niet anders dan licht glimlachen. De grijze hond voor haar, Dodge herinnerde de teef zich, schudde vrolijk met zowel haar staart als haar achterlijf. Een komisch gezicht. ‘Bijzondere naam.. Xala.. Heeft het een betekenis?’ De gestipte teef grinnikte even. ’Het betekent tante in een taal van ver, ver weg. Ik weet niet hoe ze er op gekomen zijn.’ ‘Ik dacht dat het leuk was om je gezelschap te houden.. Omdat je alleen was snap je? En ik ook..’ Een lach brak door op het gezicht van de Podenco. Deze hond was zo vrolijk, je kon niet anders dan er in mee gaan. ‘En ik rende ineens de struiken in!’ Xala knikte even. ’Dat is lief van je,’ lachte ze. ’Maar kun je die struik dan ook weer uit rennen zoals je er in kwam?’ sprak ze op uitdagende toon terwijl ze haar voorkant in een uitdagende, speelse houding liet zakken.


TAG: DODGE | WORDS: 307 | NOTES | ORANGE CARAMEL ! @ ATF

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    di jun 16, 2015 9:07 pm

Xala
Notes

Dodge luisterde naar wat de teef te vertellen had. Haar naam betekende 'tante' in een ver land. Maar ze wist niet hoe 'ze' erop gekomen waren. Waarschijnlijk waren die 'ze' haar voormalige baasjes. Tenminste, dat klonk logisch in de oren van Dodge. Ze knikte langzaam. "Tante.. Klinkt leuk!" sprak ze vrolijk, vriendelijk. Haar staart ging wat minder heftig heen en weer en ze besloot te zitten. Er waren nog geen plannen om weg te gaan, voor Dodge. Ze keek vrolijk naar de hond tegenover haar. "Ik ben Dodge genoemd, omdat Dodge iets moois is, zeggen ze. Mijn naam is Amerikaans!" zei ze toen, na kort nadenken. Dat was vast en zeker een interessant weetje!
-
-
-
-
’Dat is lief van je,’ sprak Xala. Dodge glimlachte breed. Ze was zo lief. Ze was een schatje. ’Maar kun je die struik dan ook weer uit rennen zoals je er in kwam?’ kort keek Dodge bedenkelijk naar Xala, waarna ze knikte. "Ja, dat kan ik wel.." mompelde ze zachtjes, waarna ze opstond. Haar staart bleef omlaag hangen, maar er waren pretlichtjes te zien in de ogen van de grijze teef. Haar tong kwam weer uit haar bek. Kort bleef ze stil. "Maar niet nu!" kwam er daarna, iets te vrolijk uit. Haar staart bewoog vrolijk heen en weer waarna ze door haar voorpoten zakte en een speelse houding aannam. Het zag er vast humoristisch uit. Zo een schuddende kont in de lucht.
-

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://caninus.actieforum.com

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    ma jun 22, 2015 9:16 pm

AS LONG AS EYES DON'T KILL

De teef voor haar antwoordde dat haar naam een leuke betekenis had. Of het nu wel of niet gemeend was, het was in ieder geval aardig van haar om het te zeggen. Zelf wist de Podenco nog steeds niet of ze het nu echt iets vond, die betekenis. Immers was ze – althans, voor zover ze wist – geen tante. Ze wist niet waar haar broer en zusjes uithingen, op straat of ergens bij een liefhebbende baas… Of een niet zo liefhebbende baas. Of ze pups hadden.. Misschien was ze inderdaad allang tante. Maar hoe hadden haar fokkers dat nu kunnen weten, dat ze tante zou worden over een aantal jaar? Misschien hadden ze al fokplannen gehad met één van haar zusjes of haar broer? ‘Ik ben Dodge genoemd, omdat Dodge iets moois is, zeggen ze. Mijn naam is Amerikaans!’ rukte de stem van de Staffordshire haar uit haar gedachten. ’Het is altijd fijn als je naam iets moois betekend,’ glimlachte Xala vriendelijk terug. Was deze hond nog zo jong in haar kop, of was ze zelf gewoon zo snel oud geworden? Waarschijnlijk het laatste, besefte ze zich. Of de hond was jonger dan ze in eerste instantie gedacht had. Ze zuchtte kort, de mogelijkheden.. Er was altijd maar zo weinig zeker..

‘Ja, dat kan ik wel…’ mompelde de teef. ‘Maar niet nu!’ luidde haar definitieve antwoord, waarna ze zich ook, al kwispelend, door haar voorpoten liet zakken. Xala grinnikte even, maakte een schijnbeweging naar links en rende toen snel rechts de struik uit. Al rennende keek ze kort achterom, of de andere hond haar wel volgde. Anders was ze zichzelf voor niets moe aan het maken.


TAG: DODGE | WORDS: 275 | NOTES | ORANGE CARAMEL ! @ ATF

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    vr jul 03, 2015 12:27 pm

Xala
Sorry laat  :blackmoon:  :yellowmoon:

Dodge keek naar de teef, Xala. Haar naam betekende tante in een ver land. Dodge's naam was afgeleid van een hele mooie auto, een auto die haar baasje ook had. Ze had heel veel over de auto verteld, maar Dodge wist nou niet echt wat V8 motor betekende. Het enige wat ze wist was dat de auto van haar baasje een Dodge Challenger was en dat het een super fijne auto was om met je kop uit te hangen als ze aan het rijden waren. Niet dat het vaak mocht, maar als ze langzamer reden mocht het raampje wel een stukje open. Toen Xala weer begon te spreken, keek Dodge op. ’Het is altijd fijn als je naam iets moois betekend,' sprak de teef. Dodge knikte. Ja.. das zeker waar. Toen keek de teef op. "Heb jij altijd al Xala geheten?" kwam er vrij zacht en langzaam uit. Misschien had ze bij een voormalig baasje wel anders geheten, misschien had ze wel in het asiel gezeten en daar anders geheten.. Alles kon.
-
-
-
-
Toen Xala er vandoor rende, sprong de teef vrijwel meteen actief op en rende ze er meteen achteraan. De struiken bewogen heftig toen ze een weg erdoorheen probeerde te vinden en ze zich door allemaal kleine gaatjes moest wurmen, maar ze kwam er uiteindelijk uit. Op een kleine afstand was Xala. In een seconde keek ze om zich heen en zag haar baasje verbaast kijken naar Xala en naar Dodge. Dodge rende vrolijk achter Xala aan, al ging de teef veel sneller dan Dodge zelf. De jonge teef probeerde nog iets sneller te rennen, waardoor de afstand iets kleiner werd. "Hey niet zo snel!" blafte ze vrolijk. Haar poten raakten maar amper de aarde. Ze vloog bijna!
-

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://caninus.actieforum.com
Gesponsorde inhoud

BerichtOnderwerp: Re: Shine!    

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Shine!
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Caninus :: Northern stars :: Red forest-
Ga naar: