IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Karakter maken

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht

BerichtOnderwerp: Karakter maken   wo jun 10, 2015 7:39 pmHow to start?
Zelf weten veel mensen dat het lastig is om een karakter te spelen waar je geen klik mee hebt. Dat komt omdat hij/zij niet goed is uitgewerkt of omdat je hem/haar snel moest aanmaken voor een verhaallijn. Dit gebeurt steeds vaker, alleen omdat je een speciaal account wilt of omdat je een account speciaal voor iets hebt aangemaakt. Dit willen wij niet zien, daarom is deze gids opgesteld.

Standaard info.
Om te beginnen heb je een lichte schets nodig van hoe je hond eruit gaat zien. Dit begint bij de grootte, de kleur en het ras. Rassen kun je ook weer onderverdelen in soorten.
Rasgroep 1: Herdershonden & Veedrijvers
Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
Rasgroep 3: Terriers
Rasgroep 4: Teckels
Rasgroep 5: Spitsen en Oertypen
Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
Rasgroep 7: Staande honden
Rasgroep 8: Retrievers, spaniels en waterhonden
Rasgroep 9: Gezelschapshonden
Rasgroep 10: Windhonden
Dit zijn de rasgroepen volgens de FCI. Hier vindt je een uitgebreide lijst van rashonden per rasgroep: http://www.puppyplaats.nl/hondenrassen.php
Per ras bestaan er een bepaald aantal kleuren. Je kunt altijd een foto vinden van een hond met een speciale aftekening, maar onthoudt wel dat je niet nog vaker zo een hond vindt en dus niet zo snel meer een nieuw setje kan maken. Ook kijk je naar de grootte van de hond. Een hond zoals een Australian Shepherd kun je vinden tussen de 46 en de 59 centimeter. Dus als je een Australian Shepherd neemt, kijk dan goed of de lengte die je kiest ook echt klopt. Als je dat hebt kun je kijken welk geslacht je hond wordt, hoe oud deze ongeveer is en hoe deze heet.

Uiterlijk in details
Nu ga je het karakter in details maken. Welke oogkleur heeft je karakter? Amber is de meest voorkomende oogkleur bij honden. Deze kleur kan bij bijna alle hondenrassen en vachtkleuren voorkomen. Onder amberkleurige ogen worden ook bruine, gele, groene of grijze ogen bedoeld. Blauwe ogen ontstaan meestal bij honden die geheel wit zijn of witte vlekken hebben rond hun ogen. Ook kan er een gen in het lichaam zitten, waarbij vachtkleur geen rol speelt. Dit gen is echter erg zeldzaam.
Dan kijk je naar de bouw van de hond. Is deze slank, breed, dun of juist stevig of gespierd. Terriërs zijn meestal best slank en gespierd, al zijn er ook rassen zoals Staffordshire terriers en bul terriers, die helemaal niet lijken op de meeste terriers. Windhonden zijn daarnaast erg slank met hele lange poten en een dunne, lange kop. Gezelschapshonden zijn meestal klein.

Innerlijk in details
Nu gaan we verder met het kiezen van een innerlijk. Je kan natuurlijk altijd via een generator een innerlijk kiezen, maar dan weet je nooit of je karakter klikt. Om een goed uitgewerkt karakter te krijgen moet je kijken naar de genetisch bepaalde eigenschappen en naar eigenschappen die ze hebben opgedaan. Een hond kan niet vals zijn omdat deze zo geboren is, behalve als er een afwijking in zijn hoofd zit. Als een hond mishandeld is of een andere slechte ervaring heeft opgedaan, kunnen er problemen ontstaan. Je kan ook een hond hebben die erg aanhankelijk is, doordat deze mishandeld is. Het hoeft dus niet allemaal slecht te zijn als een hond een slecht verleden heeft. Sommige honden laten het ook gewoon achter zich.
Hier is een lijst van karaktereigenschappen:
aangenaam
aangepast
aanhankelijk
aantrekkelijk
agressief
attent
achterdochtig
behendig
behoedzaam
behulpzaam
bescheiden
beschermend
creatief
contactloos
eerlijk
eigenwijs
eigenzinnig
doorzettend
dominant
flexibel
flink
gehoorzaam
gemoedelijk
gulzig
grappig
heftig
helder
hulpvaardig
humeurig
ijverig
imiterend
imponerend
inactief
ingenieus
ingewikkeld
innemend
intelligent
intensief
jaloers
kalm
kieskeurig
krachtig
kunstig
kwetsbaar
lawaaierig
leergierig
leidinggevend
lief
lui
luidruchtig
materialistisch
medelijdend
mensenschuw
merkwaardig
moedig
mooi
muzikaal
nieuwsgierig
nors
nuttig
oppervlakkig
praktisch
prikkelbaar
rustig samenwerkend
scherpzinnig
schitterend
slim
slordig
sluw
sober
sociaal
sportief
spottend
standvastig
stil
stoutmoedig
strijdlustig
sympatiek
taai
tam
teder
temperamentvol
teruggetrokken
tevreden
toneelspelend
traag
trots
trouw
volgzaam
volhardend
volhoudend
wispelturig
wisselvallig
zeldzaam
zelfbewust
zelfstandig
zelfvertrouwend
zelfzeker
zintuigelijk
zwijgzaam
zorgzaam


Geschiedenis
Om een karakter heel mooi uit te werken kun je een geschiedenis uitwerken, hiermee kun je bijvoorbeeld laten zien waarom je karakter dat innerlijk heeft gekregen of waarom ze iets niet kan. Je moet er wel rekening mee houden dat er misschien ook jongere kinderen op het forum zitten, dus als het wat extreem is kun je bovenaan het topic een spoiler zetten. Onthoudt wel dat niet iedere hond een slecht verleden heeft en een slecht verleden ook een slecht karakter met zich mee kan dragen. Maak het dus niet onrealistisch.

Extra
Om je karakter helemaal af te maken kun je ook nog doen dat je karakter een handicap heeft, iets heel goed kan of juist iets heel eng vind. Dit is in de rpg leuk, hiermee kan je verder. Ook kan dit een gedeelte van je innerlijk bepalen. Met een handicap moet je wel uitkijken dat je sommige dingen niet kan. Een hond met HD of een gebroken poot, kan veel minder dan een geheel gezonde hond.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://caninus.actieforum.com
 
Karakter maken
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Caninus :: General :: Information board :: Handbook-
Ga naar: