IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Pups

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht

BerichtOnderwerp: Pups   wo jun 10, 2015 8:17 pmTwee honden hebben de eeuwige - of misschien ook wel een niet zo lang durende - liefde gevonden en zijn een tijdje bij elkaar. De teef en de reu besluiten om pups te nemen, wat leuk! Kleine bolletjes die rondwandelen in Caninus. Maar hoe gaat dat nou allemaal in zijn werking?

Start
Twee honden komen elkaar tegen, en krijgen pups, misschien omdat ze een relatie hebben of misschien een ongelukje? In het echt moet de teef eerst loops worden voor ze pups kan en wil krijgen. In de rpg doen we dit niet. Honden kunnen elk moment pups krijgen. Bij het maken van pups worden geen details gegeven.

Geboorte
De pups zijn in aantocht! Na 2 weken in echte tijd als pinguïn rondlopen mag de moeder eindelijk haar buik legen. Meestal zijn het 3 tot 6 pups, maar bij sommige rassen zoals bij staffords kan het aantal oplopen tot 10. Echter is dit onwaarschijnlijk dus houden we het bij een maximum van 6 pups, met uitzondering tot 7. Is het het eerste nestje van de moeder en de vader? Dan is de kans klein dat er ineens 6 pups vrolijk rondwandelen. Dan is het standaard zo rond de 3 à 4. Okay, verder met de geboorte. Het is voor teefjes niet bepaald fijn om pups te krijgen en dat is dan ook niet zo 1 2 3 gebeurd. Het duurt wel eventjes voor alle pups eruit zijn. Dan als ze geboren zijn is het ook niet zo dat de moeder ineens weer rond kan huppelen. Het duurt dus wel eventjes voor ze geboren worden en de moeder hersteld is.

Vervolgens
Fijn, we hebben pups. Geweldig! Okay. En dan? Dan bedenken de ouders samen - behalve als de vader er niet bij is - de namen van hun pups. Ze worden schoongelikt en naar de tepels van de moeder gebracht zodat ze kunnen drinken, al lukt dat meestal zelf wel. De pups kunnen een lange tijd niets doen, dus doen we in de rpg dat na de geboorte de leeftijd verhoogd mag worden naar 8 weken. Dan kunnen honden eigenlijk alles. Meestal worden ze dan weggeven naar een andere familie. Bij de nieuwe familie begint de menselijke opvoeding pas echt. Socialiseren, commando's leren enzovoort. Als een pup in het wild geboren is, is de kans dat deze wat langer bij de ouders blijven, dit is keuze van pup en ouder. Als grote hondenrassen rond de 2 jaar zijn, zijn ze ongeveer 18 mensenjaren. Kleine hondenrassen zijn bij 2 jaar al 22 in mensenjaren.

Wanneer
Officieel kunnen honden bij de eerste loopsheid pups krijgen, maar het is beter om te wachten tot ze 2 jaar oud zijn, dus vanaf de derde loopsheid. Aangezien wij niet met loopsheid doen, is het hier pas toegestaan dat een hond vanaf 2 jaar pups krijgt. Hiervoor is gevaarlijk voor een hond en zelfs dodelijk. De maximale leeftijd van het krijgen van pups is 9 jaar, al is het dan al gevaarlijk.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://caninus.actieforum.com
 
Pups
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Caninus :: General :: Information board :: Handbook-
Ga naar: